Apa Gallium Nitride?

Gallium Nitride minangka semikonduktor langsung bandgap III / V sing cocog kanggo transistor daya dhuwur sing bisa digunakake ing suhu dhuwur. Wiwit taun 1990an, umume digunakake ing diode emit cahya (LED). Gallium nitride menehi lampu biru sing digunakake kanggo maca disk ing Blu-ray. Kajaba iku, gallium nitride digunakake ing piranti listrik semikonduktor, komponen RF, laser, lan fotonik. Mbesuk, kita bakal ndeleng GaN ing teknologi sensor.

Ing taun 2006, transistor GaN modus paningkatan, kadang diarani GaN FETs, wiwit diproduksi kanthi nambah lapisan GaN tipis ing lapisan AIN wafer silikon standar nggunakake endapan uap kimia organik (MOCVD). Lapisan AIN minangka buffer ing antarane substrat lan GaN.
Proses anyar iki ngidini transistor transisi nitrium bisa diproduksi ing pabrik sing padha karo silikon, nggunakake proses manufaktur meh padha. Kanthi nggunakake proses sing dingerteni, iki ngidini biaya manufaktur sing padha lan murah lan nyuda hambatan adopsi transistor sing luwih cilik kanthi kinerja sing luwih apik.

Kanggo luwih jelas, kabeh bahan semikonduktor duwe apa sing diarani bandgap. Iki minangka kisaran energi ing solid sing ora ana elektron. Sederhanane, bandgap ana gandhengane karo kepiye bahan padhet bisa nindakake listrik. Gallium nitride duwe bandgap 3,4 eV, dibandhingake karo bandgap 1,12 eV silikon. Jurang band Gallium nitride sing luwih jembar tegese bisa nahan voltase sing luwih dhuwur lan suhu sing luwih dhuwur tinimbang MOSFET silikon. Bandgap sing jembar iki ngidini gallium nitride bisa ditrapake menyang piranti daya dhuwur lan frekuensi dhuwur optoelektronik.

Kemampuan kanggo beroperasi kanthi suhu lan voltase sing luwih dhuwur tinimbang transistor gallium arsenide (GaAs) uga nggawe ampli daya ideal gallium nitride kanggo piranti gelombang mikro lan terahertz (ThZ), kayata imaging lan sensing, pasar mbesuk sing kasebut ing ndhuwur. Teknologi GaN saiki kasedhiya lan janjeni bakal nggawe kabeh luwih apik.

 


Wektu kiriman: Okt-14-2020