Pengin kekuwatan luwih akeh, nanging luwih cepet? GaN teknologi pengisian daya anyar iki ujar manawa bisa dikirim

Dina-dina ngubengi bata daya gedhe lan pirang-pirang kabel supaya piranti sampeyan tetep bisa kliwat. Ngenteni jam supaya smartphone utawa laptop sampeyan bakal dikenani biaya, utawa kaget karo pangisi daya sing nguwatirake, bisa uga dadi perkara sing biyen. Teknologi GaN saiki kasedhiya lan janjeni bakal nggawe kabeh luwih apik

"Silikon wis entuk watesan babagan efisiensi lan level daya," ujare juru bicara Graham Robertson, marang Digital Trends. "Dadi, kita tambahake teknologi GaN, yaiku unsur 31 lan unsur 7 gabungan kanggo nggawe gallium nitride."

"Silikon wis entuk watesan babagan efisiensi lan level daya."

Bagéan "GaN" saka GaNFast tegese gallium nitride, lan bagean "Cepet" nuduhake kacepetan pangisian daya sing luwih gedhe. Navitas Semiconductors nggunakake materi iki ing IC Power (sirkuit terintegrasi manajemen daya), sing didol menyang pabrikan pangisi daya.

"Kita nyelehake lapisan wafer silikon tradisional lan kinerja menyang ketinggian anyar kanthi kecepatan luwih cepet, efisiensi sing luwih gedhe, lan kepadatan sing luwih dhuwur," ujare Robertson.

Tenaga nyebabake indikasi elektronik kanggo portabel wiwit dina kaping pisanan. Sanajan ana inovasi cepet ing jagad teknologi, kita wis nggunakake batere lithium-ion sing padha, kanthi kabeh watesan, sajrone 25 taun saiki. Iki tegese umume gadget portabel kita meh ora bisa sedina tanpa kudu dipasang.

Ing ngendi kita wis ndeleng akeh inovasi ing taun-taun pungkasan iki kanthi kecepatan sing luwih cepet, nanging ngirim akeh daya karo pangisi daya tradisional kudu cukup lan ngasilake akeh panas, sing mbuwang listrik. Miturut Navitas, GaNFast Power ICs nyedhiyakake kerapatan daya 3x luwih dhuwur, hemat energi 40 persen luwih gedhe, lan biaya sistem 20 persen luwih murah.

Dheweke uga kompatibel karo spesifikasi Qualcomm's Quick Charge 4.0, sing saiki arang banget, lan kudu padha karo umur batere smartphone limang jam saka mung ngisi daya limang menit. GaNFast bisa digunakake uga karo spesifikasi Power Delivery, yaiku telpon standar kaya Google Pixel 3 lan laptop kaya Dell's XPS 13 sing dipercaya. Nanging, perlu dielingi manawa port bisa nawakake QC 4.0 utawa PD, ora loro sing bakal ngilangi spesifikasi USB-C PD.


Wektu kiriman: Okt-14-2020